پول توجیبی روشی برای آموزش مدیریت پول
پول توجیبی یکی از روشهای آموزش ارزش پول است
دادن پول توجیبی یکی از روشهایی است که می توان به وسیله آن مدیریت و درک ارزش پول را که یکی از دغدغه های والدین است به بچه ها آموزش داد. پرداخت پول توجیبی به بچههای چهار یا پنج ساله باعث میشود آنها ارزش و مدیریت پول را یاد بگیرند. برای مثال هنگامی که کودک پول توجیبی میگیرد باید در رابطه با اینکه پول را پس انداز یا خرج کند تصمیم بگیرد، اگر بین این دو گزینه پس انداز کردن را انتخاب کند یاد میگیرد برای چیزهایی که میخواهد باید صبر کند.
یکی از نکات مثبت پرداخت پول توجیبی به بچهها این است که به آنها کمک می کند به اثرات انتخاب خود پی ببرند. مخصوصا اگر والدین اجازه دهند آنها خود برای خرج کردن پول توجیبی خود تصمیم بگیرند، در این فرآیند هنگامی که آنها بطور ناآگاهانه پول خود را خرج می کنند و با از دست دادن پول مواجه می شوند، متوجه می شوند پول محدود است و باید برای خرج کردن آن اولویت گذاری و برنامه داشت.
یکی دیگر از روشهای یادگیری ارزش پول مشاهده نحوه پول خرج کردن والدین می باشد. برای مثال هنگامی که با فرزند خود به خرید می روید اگر ببیند برای پول خرج کردن محدودیت قائل هستید و برای پیدا کردن بهترین قیمت مغازه ها را جستجو می کنید و با فروشنده بر سر قیمت مذاکره انجام می دهید متوجه می شود پول علف خرس نیست و باید به بودجه پایبند بود. شاید سوالی که برای شما مطرح شود این باشد که قوانین پول توجیبی دادن چیست؟
چه موقع باید به بچه ها پول توجیبی داد؟
برخی از افراد در مورد زمان دادن پول را سوال میپرسند باید بگوییم که در این مورد قانون مشخصی وجود ندارد.
بچه ها برای خرید وسایل خود به پول نیاز دارند پس این پول می تواند برای این موارد اختصاص داده شود ولی این نکته را باید به آنها یادآوری کرد که همه پول را خرج نکنند و مقداری از این پول را پس انداز کنند بچه ها باید بدانند که اگر همه پول را امروز وبه یکباره مصرف کنند تا گرفتنپول توجیبی بعدی پولی نخواهند داشت.
چه مقدار پول توجیبی بدهیم؟
مقدار پول تو جیبی به وضعیت مالی خانواده و اینکه فکر می کنید چه مقدار پول دادن منطقی است بستگی دارد.
از زمانی که برای کودک مقداری پول در نظر می گیرید میتواند یاد بگیرد که چگونه از آن استفاده کند.
انتظار دارید فرزند شما در منزل چه کارهایی را برعهده بگیرد؟
میزان پول میتواند به سن فرزند نیز بستگی داشته باشد. برای مثال ممکن است به فرزند ۵ ساله خود ۱۰ هزار تومان در هفته بدهید اما به فرزند هفت ساله ۱۵ هزار تومان.
انتظار دارید بچه پول توجیبی را برای چه چیزی پرداخت کند؟
برای مثال اگر انتظار دارید که فرزندتان هزینه حمل و نقل ، غذاو پوشاک و پس انداز را بپردازد ممکن است لازم باشد به میزان بیشتری پول پرداخت کنید پس انتظارات خود را با او در میان بگذارید و با یکدیگر به توافق برسید.
پول توجیبی برای چه چیزهایی میتواند پرداخت شود؟
پول توجیبی هر کدام از موارد زیر را می تواند در بر گیرد:
پس انداز برای بازی یا اسباب بازی خاص
هدیه گرفتن برای اقوام و دوستان
بوفه مدرسه
با دادن پول توجیبی به او کمک می کنید مسئولیت پذیرتر باشد و به سمت استقلال بیشتر حرکت کند.
آیا باید در مقابل کارهای خانه پول توجیبی داد؟
قانون مشخصی برای اینکه در مقابل کارهای خانه باید پول پرداخت شود یا خیر وجود ندارد.
بعضی از خانواده ها عقیده دارند که همه اعضای خانواده در خانه باید به دیگران کمک کنند و در انجام کارهای خانه شریک باشند. این افراد معتقد هستند اگر در مقابل کار بچه ها پول پرداخت شود ممکن است آنها مدام برای ارزش آن کار چانه بزنند و برای انجام هرکاری پول بخواهند
از طرف دیگر بعضی خانواده ها بر این عقیده هستند که پول توجیبی را بچه ها باید از طریق کار کردن به دست بیاورند.
اگر تصمیم گرفتید در مقابل کارپول توجیبی پرداخت کنید، کاری که باید بچه ها انجام دهند را برای آنها توضیح دهید برای مثال :مرتب کردن تخت خواب بطور روزانه یا هفتگی و بیرون گذاشتن سطل آشغال یک روز با این روش به فرزند خود کمک می کنید که برای به دست آوردن پول کار کند.
اگر تصمیم می گیرید برای کارهای منزل پول پرداخت کنید برای جلوگیری از چانه زنی آنها در مورد ارزش هر کار و زمان انجام آن به طور روشن صحبت کنید.
قوانین دادن پول توجیبی چیست؟
به بچه توضیح دهید که این پول توجیبی برای چه کاری هست و برای چه مصارفی باید استفاده کنند. برای مثال اگر قرار است برای تفریحات هم از این پول استفاده شود باید به او توضیح دهیم چه نوع تفریحاتی مورد قبول هستند.
این موارد را می توانید یادداشت کنید:
او را راهنمایی کنید که چه مقدار از پول باید پس انداز، خرج و بخشیده شود ، برای مثال ممکن است به توافق برسید که او ۵۰ درصد پول توجیبی خود را برای پس انداز ۴۰ درصد را برای خرج کردن و ۱۰درصد را برای بخشیدن صرف کند.
نکته ای که باید توجه داشته باشید این است که میزان پول توجیبی بستگی به توان مالی شما دارد، اینکه دیگر والدین چقدر پرداخت میکنند نباید روی تصمیم شما اثر بگذارد.
برای پرداخت پول توجیبی زمانی را مشخص کنید این زمان می تواند ماهانه ، هفتگی یا دوهفته یکبار باشد.
اگر فرزند شما به سنی رسیده است که مفهوم بانک را درک می کند می توانید برای او حساب بانکی باز کنید با این روش او را با کارتهای بانکی آشنا می کنید.
در این فرایند حواستان باشد که اگر فرزند شما با کمبود پول مواجه شد به او کمک خرجی ندهید اگر به او پولی اضافه تر پرداخت کردید حواستان باشد که با او برنامه بازپرداخت را برنامه ریزی کنید با این روش او را با قرض گرفتن و قرض دادن آشنا می کنید.
بچه ها با دیدن رشد پول تشویق به پس انداز بیشتر می شوند به همین منظور سعی کنید پول پسانداز شده را در قلکی قرار دهید که بچه بتواند زیاد شدن آن را ببیند برای این منظور می توانید از قلکهای متفاوتی استفاده کنید و به او آموزش دهید که پول توجیبی خود را تقسیم کند یکی برای مخارج روزانه و دیگری برای پسانداز و آخری برای خرید چیزهای گران تر.
دیدگاهتان را بنویسید