سن آموزش سواد مالی به کودکان از چه زمانی است؟
سن آموزش سواد مالی به کودکان موضوع مهمی است که کمتر به آن توجه شده است و سوالی است برای والدینی که تمایل دارند این آموزش مهم را به فرزند خود منتقل کنند. از آن جهت می گویم آموزش سواد مالی به بچه ها یک آموزش مهم است که اگر نگاهی به بخش هزینههای منزل بیندازیم متوجه مقدار هزینهای که بابت خواستههای بچهها صرف میکنیم خواهیم شد و این هزینهها نشان دهنده نقش بچهها در اقتصاد خانواده میباشد. البته بحث سواد مالی تنها به هزینه ها ختم نمی شود بلکه در رابطه با مباحث مهم دیگر مانند کسب درامد، سرمایه گذاری و پس انداز و… نیز صحبت می کند. این آموزشها بطور قطع می تواند به کودکان کمک کند که مسیر زندگی مالی خود را با آگاهی بیشتری طراحی کنند و از مزایای آن در داشتن زندگی با رفاه بیشتر بهره ببرند.
سوالی که برای اکثر والدین مطرح می شود این است که از چه سنی می توان آموزشها را به بچه ها آموزش داد؟
پنج تا هفت سالگی
سن آموزش سواد مالی به کودکان می تواند از کودکی به کودک دیگر متفاوت باشد. اما آنچه که مسلم است این است که آموزش پول به کودکان هرچه زودتر و در سنین بایینتر آغاز گردد میتواند اثرات بلندمدتتری را در زندگی آنها داشته باشد و بطور کلی می توان از وقتی که بچه ها با پول آشنا می شوند می توان این آموزشها را برای آنها آغاز کرد. در این سن والدین می توانند برای آموزش این مفاهیم هنگامیکه بچهها را با خود به فروشگاه میبرند و خرید میکنند در مورد پول و نحوه پرداخت آن با آنها صحبت کنند و در مورد خریدهای روزانه خود به آنها توضیح دهند و آنها را با ارزش پول آشنا کنند.
در این سن به منظور آموزش ارزش پول، دادن پول تو جیبی به آنها را میتوان آغاز کرد ولی چون آنها هنوز در ابتدای راه هستند و توانایی مدیریت پول را ندارند بهتر است در مورد کنترل پول و نحوه خرج کردن آن سختگیری نشود و تنها بر کار آنها نظارت کرد و راهنماییهای لازم را به آنها ارائه داد.
هفت تا ده سالگی
هر مرحله از سن آموزش سواد مالی به کودکان آموزشهای خاص آن سن را باید به بچه ها منتقل کرد. در این بازه سنی میتوان به بچهها به تعویق انداختن خواستهها را آموزش داد. تحقیقات نشان میدهد کودکانی که میتوانند صبر کنند و خواستههای خود را به تعویق بیندازند در آینده موفقتر خواهند بود.
یکی از روشهایی که می توان برای آموزش مفهوم صبر و به تعویق انداختن خواسته ها از آن استفاده کرد این است که به آنها کمک کنید هدفی برای خود تعیین کنند و برای رسیدن به آن برنامه ریزی و تا رسیدن به آن صبر داشته باشند. در این فرایند باید والدین به عنوان راهنما و همراه در کنار فرزند خود باشند.
یازده تا چهارده سالگی
در این مرحله از سن آموزش هوش مالی به کودکان ممکن است بچهها تصور کنند که چون پدر و مادرشان کار می کنند و حقوق میگیرند ثروتمند هستند. بنابراین از اینکه والدین پول کافی به آنها اختصاص نمیدهند ناراحت میشوند. برای اینکه بتوان این باور را در بچهها اصلاح کرد میتوان در مورد هزینههای منزل به آنها اطلاعاتی داد. مثلا قبضهایی که باید پرداخت شود را به آنها نشان داد. در این حین میتوان مسئولیتهایی را نیز به آنها سپرد. مانند پرداخت قبضها یا کنترل هزینه خوراکی منزل.
در این میان پدر و مادر باید به این نکته توجه داشته باشند که چون هدف آموزش را دنبال می کنند و می خواهند فرزندشان در رابطه با کنترل هزینه ها آموزش ببیند، در هنگام صحبت کردن با او در مورد هزینهها آرامش خود را حفظ کنند و نگاه مثبت داشته باشند و از القای تفکرات منفی،بی پولی و استرس به آنها جلوگیری کنند.
اگر دوست دارید بیشتر در مورد مطالب آموزشی مرتبط با هر سن بدانید می توانید کتاب آموزش سواد مالی برای کودکان که بطور کامل مطالب را توضیح داده است تهیه کنید و از آن برای آموزش به فرزندان بهره ببرید.
توجه داشته باشید، یکی از مواردی که می تواند برای آموزش سواد مالی به کودکان مفید باشد دادن پول توجیبی به آنهاست. برای اطلاع از سن پول توجیبی دادن می توانید ویدیویی که در این رابطه تهیه شده را تماشا کنید.
#سن_آموزش_سواد_مالی_به_کودکان
دیدگاهتان را بنویسید