پشتکار در کودکان را تقویت کنیم
پشتکار در کودکان را با این ده روش تقویت کنید.
دغدغه و نگرانی اکثر والدین این است که فرزندشان کارها را نیمه رها میکند و پشتکار لازم را ندارد و خب میتوان گفت از بزرگترین مسئله روزمرهای که کودکان با آن روبرو هستند، همین پشتکار داشتن در انجام دادن کارهای سخت است و اتفاقا این مهارت آنقدر دارای اهمیت است که جزو مهارتهای قرن 21 نیز به شمار میرود. همچنین این ویژگی یکی از خصوصیتهای افراد موفق و کارآفرین به شمار میآید. هنگامیکه بچهها احساس ناامیدی کرده یا خود را تحت فشار میبینند، دست از تلاش کردن برمیدارند یا اضطراب بسیار زیادی را تجربه میکنند. به منظور مهار این احساسات و رفتارها میتوانید از راهکارهای زیر برای تقویت پشتکار در کودکان استفاده کنید.
1. از آنها به خاطر آنچه هستند تشکر کنید.
کودکان را بخاطر وجودشان دوست بدارید و از آنها قدردانی کنید، به آنها بگویید: من تو را همانطور که هستی دوست دارم . توجه داشته باشید که هر کس ویژگیهای مربوط به خود را دارد و هیچ دو فردی را نمیتوانیم پیدا کنیم که از همه لحاظ شبیه یکدیگر باشند.
فرزند ما ممکن است در درس ریاضی مشکل داشته باشد و بخاطر همین مشکل ناراحت باشد و اعتماد به نفس خود را از دست بدهد. شما به عنوان والدین میتوانید برای تقویت پشتکار در کودکان به همه بخشهای وجودی آنها توجه کنید و با تحسین نقاط قوت این ناراحتی را کم رنگتر کرده و به آنها کمک کنید که راه حلی برای این چالش پیدا کنند.
2.روی نقاط قوّت آنها تمرکز داشته باشید.
راهکار دیگر برای تقویت پشتکار در کودکان این است که اگر میبینید فرزندتان در ورزش یا هنر و موسیقی استعداد دارد سعی کنید آنها را در این فعالیتها مشارکت دهید تا متوجه شوند که اگر در درسهایی مانند ریاضی ضعیف عمل میکنند در مقابل فعالیتهایی وجود دارند که آنها میتوانند به خوبی انجام دهند.
3. با کارهای کوچک و ساده شروع کنید.
هنگامی که با یک کار ساده شروع میکنید فرزندتان با هر قدم که به جلو میرود از موفقیت روزافزون خود لذت خواهد برد. یادتان باشد هدف این است که پشتکار در کودکان را افزایش دهید نه اینکه فرزندتان در یک کاری که برایش چالش برانگیز است خبره شود. مثلا ممکن است دوست داشته باشید فرزندتان در مطالعه کردن پیشرفت کند برای این منظور میتوانید هدف کوچکی را در نظر بگیرید مثلا 5 صفحه از یک کتاب و از او بخواهید این 5 صفحه را برای شما توضیح دهد.
4.سریع و صمیمانه تحسین کنید.
یادتان باشد که هدف تقویت پشتکار در کودکان و تمرکز کردن است، بنابراین حتی اگر نتیجه ایدهآل و آنچه شما میخواستهاید نباشد این واقعیت که یک مقاله را به موقع تمام کرده است شایستة توجه و تحسین شماست. یک راه عالی برای تحسین کردن فرزندتان، در کنار افراد دیگر است. به او بگویید از اینکه یک کار یا پروژه را تمام کرده است چقدر به او افتخار میکنید. مطمئن باشید آنها بخاطر خواهند سپرد که شما چه احساسی در آنها ایجاد کردهاید و این کار تاثیری ماندگار به جا میگذارد.
5. انتظارات را بصورت منطقی تعیین کنید.
اگر با اقدام کوچک شروع میکنید باید انتظاراتتان نیز کوچک باشد. آنها مسیر طولانی آموزش، بلوغ، خودشناسی، شکست و موفقیت را در پیشرو دارند. این بدان معناست که هیچ عجلهای برای انجام کارهای زیاد وجود ندارد. اگر لازم است که دستخط فرزندتان بهتر شود، منتظر بهبود دستخط او باشید. اگر کودک شما روی انجام کار تمرکز و پیشرفت کند تغییر خواهد کرد.
6. در هر چالش به دنبال یادگیری باشید.
برای تقویت پشتکار در کودکان هم خودتان و هم فرزندتان باید توجه داشته باشید که چالش را به عنوان درسی برای یادگیری ببینید. همه چیز پیروزی یا شکست نیست. بچهها در زندگی با چالشها و شکستهای مختلفی روبرو خواهند شد و باید برای مواجهه با این چالشها پشتکار داشت.
7. به آنها یاد دهید که چگونه از قبل برنامهریزی کنند.
به بچهها آموزش دهید که بجای اینکه کارها را لحظه آخر و عجولانه انجام دهند از قبل برنامهریزی کنند. برای این منظور میتوانید ابزارهای مناسب جهت سازماندهی کار از ابتدا تا انتها چه در کارهای ساده و چه کارهایی مثل طرحریزی پروژههای مدرسه که ممکن است یک ماه طول بکشد را در اختیارشان قرار دهید و به آنها کمک کنید که گام به گام مسیر را طی کنند و تسلیم نشوند.
8. پیشرفت را نشان دهید.
تصور کنید در حال بالا رفتن از یک کوه هستید و تمرکزتان روی پاهایتان است. یک لحظه نگاهتان را از پاهایتان بردارید و به پایین نگاه کنید تا ببینید چقدر بالا آمدهاید وقتی از بالا به پایین نگاه میکنید انرژی مضاعف میگیرید و این باعث میشود با قدرت بیشتری به مسیر خود ادامه دهید. این احساس را در فرزندتان میتوانید با نشان دادن میزان پیشرفت در کارها بوجود آورید به عنوان مثال میتوانید با نگه داشتن یک نمونه کار هفته اول سال تحصیلی و نشان دادن تغییرات پس از گذشت زمان به او پیشرفت را نشان دهید وقتی او میبیند که براثر تلاش و پیگیری چقدر پیشرفت کرده است انگیزه بیشتری برای ادامه دادن پیدا میکند و اینگونه پشتکار در کودکان را افزایش میدهید.
9. روابط علت و معلولی را برای آنها بیان کنید.
گاهی اوقات فرزندان ما باید بدانند که برخی اعمال و رفتارها عواقب ناخوشایندی در پی دارند. او باید بداند که اگر انجام مقاله پایان سال خود را به یک هفته قبل از موعد ارائه موکول کند، استرس زیادی را تجربه میکند و احتمال گرفتن نمره کم بیشتر است و باید درد ناشی از انجام کار عجولانه و با اضطراب را تحمل کند، البته گاهی باید اجازه دهیم که این احساس و درد را تجربه کنند، تا اینکه دفعه بعد که موعد تحویل مقاله است این احساسات را به یاد بیاورند و عملکردشان را تغییر دهند.
10.از آنها بخواهید به دیگران کمک کنند.
برای افزایش پشتکار در کودکان هنگامی که بچهها به دیگران کمک میکنند و میبینند که توانایی بهتر کردن زندگی دیگران را دارند احساس متفاوتی تجربه میکنند. برای تقویت این احساس میتوانید برای کارهای داوطلبانه مثل دادن غذا به مراکز خیریه یا جمع آوری و بردن وسایل بازی برای کودکان نیازمند اقدام کنید با این کار به فرزندتان کمک میکنید که احساسات مثبت و خوبی را تجربه کند.
دیدگاهتان را بنویسید