سکه امامی
یکی از بحثهای داغ روز در ایران خرید سکه امامی است که توجه بسیاری را به خود جلب میکند. گروه زیادی از افراد به خرید سکه مشغول هستند و بازار سکه را رصد میکنند، اما در این میان نکاتی در خصوص سکه امامی وجود دارد که میبایست به آنها توجه داشت تا در خرید سکه و داشتن سود موفق شد.
در ادامه این مقاله قصد داریم همه نکات مربوط به سکه امامی را مورد بررسی قرار دهیم تا مسیری هموارتر برای خرید این کالا را تجربه کنیم.
سکه امامی چیست؟
سکههای تولید شده توسط بانک مرکزی از سال 1358 تا سال 1370را سکه بهار آزادی یا سکه طرح قدیم نامیده اند. این، در حالی است که سکههای تولیدی از سال 1370 به بعد را سکه امامی یا طرح جدید نامگذاری کردهاند. در یک طرف سکههای امامی، برای احترام به امام خمینی(ره) تصویر وی را منقش کرده اندکه به این علت سکه تولیدی را به نام ایشان یا طرح جدید مینامند.
همچنین بخوانید: آموزش پسانداز به کودکان
وزن سکه امامی چقدر است؟
وزن سکه امامی یا طرح جدید برابر با 8.13598 گرم بوده و مقدار طلای خالص آن هم 7.322382 گرم است.
بنابراین میتوان گفت تنها تفاوت سکه امامی و بهار آزادی در سال تولید آن خواهد بود و از نظر وزنی با یکدیگر متفاوت نیستند میتوانید وزن هر کدام از سکههای امامی را در ادامه مقاله مشاهده کنید:
- وزن یک سکه امامی (معادل یک سکه بهار آزادی) برابر است با 8.133 گرم
- وزن نیم سکه امامی (معادل نیم سکه بهار آزادی) برابر است با 4.066 گرم
- وزن ربع سکه امامی (معادل ربع سکه بهار آزادی) برابر است با 2.033 گرم
تفاوت سکه امامی و بهار آزادی
علاوه بر توضیحاتی که در خصوص تفاوتهای ظاهری ایجاد شده بر روی سکههای امامی بیان شد تفاوتهای دیگری هم میان این دو نوع سکه وجود دارد که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد:
تفاوت قیمت میان سکه امامی و بهار آزادی
یکی از تفاوتهای بین سکههای امامی و بهار آزادی قیمت آنها است.
قیمت سکه امامی همیشه کمی بالاتر از بهار آزادی است.
قیمت انواع آن وابسته به نرخ سکه طرح جدید یا همان امامی خواهد بود. درواقع میتوان گفت قیمت این مدل طلا که شاخص اصلی بهای تمام مسکوکات موجود در بازار است، سکه امامی یا طرح جدید خواهد بود.
به طوری که معمولا قیمت سکههای نیم، ربع و گرمی تحت تاثیر نرخ سکه تمام امامی است.
تفاوت ظاهری میان سکه امامی و بهار آزادی
سکه طرح قدیم سکهای است که از سال 1358 تا سال 1370 ضرب شده و آن را به طرح قدیم میشناسند. دو روی این سکه با نقوشی طراحی شدهاند که یک سمت آن نام حضرت علی(ع) با تکرار سه بار و با خطی تزئینی و شکلی شش ضلعی همراه با عبارت بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران حک شده است. همچنین بر روی سکه طرح قدیم تصویر بارگاه امام رضا (ع) و عبارت اولین بهار آزادی قابل رویت است.
اما در نمونه طرح جدید، در یک سمت تصویر امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و بر روی دیگر آن تصویری از بارگاه حرم مطهر رضوی حک شده است.
میزان فراوانی سکه امامی و بهار آزادی
یکی از تفاوتهای سکه امامی و بهار آزادی در میزان فراوانی شان در بازار بورس طلا است. در این شاخص هر دو سکه به فروش میرسند اما در حال حاضر فراوانترین سکه موجود در بازار ایران از نوع امامی است.
تفاوت در متقاضیان و خریداران سکه
یکی دیگر از موضوعاتی که میتوان به آن اشاره کرد تفاوت در تعداد متقاضیان و خریداران است. اکثر متقاضیان خرید سکه تمایل به خرید مدل طرح جدید یا امامی دارند و این نشان از پرطرفدار بودن سکه امامی میدهد.
میزان رشد و سود سکه بهار آزادی و امامی
از تفاوتهای سکه امامی با بهار آزادی میتوان به نرخ رشد قیمت آن اشاره کرد. در ابتدا تفاوت چندانی میان این دو سکه نبود ولی کمکم اختلاف قیمتها زیاد شد. درنتیجه مدل امامی سود بیشتری را برای خریداران فراهم خواهد کرد.
تفاوت در وزن سکه های بهار آزادی و امامی
تفاوتی در وزن این دو وجود ندارد. سکه امامی و بهار آزادی از نظر وزن و کالیبر مشابه هم بوده و هر دو آنها با عیار 900 و وزن 8.13598 گرم ضرب میشوند.
چرا سکه امامی گرانتر است؟
هر دو سکه امامی و بهار آزادی دارای وزن و عیاری یکسان هستند. تنها تفاوت آنها قیمت و دلیل اصلی گرانتر بودن سکه امامی، میزان تقاضای بازار است.
دلایل متعددی جهت افزایش متقاضیان خرید وجود دارد که یکی از آنها مسئله سرمایه گذاران و علاقه مندی آنها به حضور در این عرصه ای امن و پایدار است.
به طوری که در شرایط نا مطمئن و نوسانات ارزش پول ملی مقرون به صرفه باشد.
همچنین عواملی مانند فضای رقابتی موجود در بازار سکه و ارتباط با سایر بازارها هم، سبب شده است تا تقاضای سکه طرح امامی بیشتر باشد.
اما لازم است بدانید افزایش تقاضا سبب افزایش قیمت هم شده است و یکی از اصلیترین دلایل افزایش تقاضای سکه امامی نسبت به بهار آزادی گرانتر بودن آن است.
سکه امامی بخریم یا سکه بهار آزادی؟
همه ما میدانیم که دو سکه بهار آزادی و امامی دارای وزن طلایی 8.13 گرم هستند و عیار طلای آنها 900 در مقیاس 1000 است و تنها تفاوت در سال ضرب است که این موضوع خود سبب تفاوت قیمتی این دو شده است.
سکههای امامی ضرب شده در سال 1386 بیشترین قیمت را دارا هستند درحالیکه نمونههای بهار آزادی قیمت کمتری را نسبت به امامی دارند.
از تنها دلایل تقاضای بیشتر سکه امامی میتوان به سال ضرب آن اشاره کرد.
همچنین افزایش قیمت سکه امامی نسبت به بهار آزادی بیشتر بوده از این رو برای بیشتر افرادی که به دنبال سود بالاتری هستند، سکه امامی گزینه مناسب تری است.
بهترین سکه برای سرمایه گذاری
برای انتخاب بهترین سکه برای سرمایه گذاری لازم است نکاتی را رعایت کنیم که در ادامه به برخی از آنها اشاره شده است:
تقاضای بازار
همانطور که پیشتر گفتیم تقاضا برای خرید سکههای طرح جدید یا امامی نسبت به سکه بهار آزادی بیشتر است و در بین آنها هم ربع سکه که دارای قیمت پایینتری بوده، تقاضای بیشتری دارد. اما تقاضای سکه بهار آزادی هم در بازار قابل توجه است.
حباب قیمتی سکه
حباب سکههای گرمی نسبت به سایر مدلهای آن بیشتر است و این موضوع ریسک سرمایه گذاری بر روی این کالا را بیشتر کرده است.
رفتار قیمتی سکه
پیش از خرید سکه میبایست نمودار رفتار قیمتی آن را بررسی کرد. میتوان گفت سرمایهگذاری کوتاهمدت روی سکه یک گرمی و ربع مناسب خواهد بود اما در طولانی مدت همه نوع این کالا دارای بازدهی مناسب است.
قیمت سکه امامی چگونه محاسبه میشود؟
برای محاسبه قیمت سکه امامی باید ارزش ذاتی آن را اندازه گرفت. منظور از ارزش ذاتی سکه، اعتبار طلای موجود در آن است. از آنجا که واحد اندازه گیری طلا در کشور ما معمولا گرم است بنابراین میبایست برای محاسبه قیمت سکه، بهای هر گرم طلا بر مبنای نرخ طلای جهانی محاسبه شود.
هر اونس طلا معادل 31.1035 گرم است بنابراین با تقسیم قیمت جهانی آن بر عدد فوق، نرخ هر گرم از آن با عیار 999.99 در 1000 یا عیار 24 به دلار محاسبه میشود.
برای بررسی قیمت به ریال هم لازم است تا بهای هر گرم طلا را در قیمت برابری دلار به ریال ضرب کنید و در عیار سکه امامی 0.9 ضرب شود و درنهایت هم عدد به دست آمده را در وزن سکه امامی که برابر 8.133 گرم است ضرب کنیم.
به طورکلی ارزش ذاتی هر سکه امامی به شرح زیر محاسبه میشود:
قیمت واقعی سکه امامی = قیمت جهانی طلا * قیمت دلار*0.2353
بدیهی است ارزش ذاتی نیم سکه، نصف و ارزش ذاتی ربع سکه یک چهارم ارزش نمونه تمامش خواهد بود. همچنین در برخی از مواقع مبلغی جزئی (حدودا 20 هزار تومان) هم به عنوان هزینه ضرب سکه به اعداد بالا اضافه خواهد شد.
نکاتی مهم در هنگام خرید سکه
در هنگام خرید سکه باید به نکاتی توجه داشت تا خرید مطمئنی را تجربه کرد. در ادامه برخی از این نکات را بررسی خواهیم کرد:
- نوسانات سکه تمام از سایر مدلهای موجود در بازار بیشتر است.
- حباب سکه گرمی نسبت به ربع و حتی تمام بالاتر خواهد بود.
- آخرین سکه امامی ضرب شده معمولا بالاترین تقاضا را در بازار سکه و طلا به خود اختصاص میدهد.
- تاریخ ضرب تمامی سکههای جدید میبایست بعد سال 1370 باشد در غیر این صورت در زمان فروش، طلا فروشان با قیمت پایینتری از شما خریداری خواهند کرد.
با خرید سکه امامی سود را تجربه کنید
از سال 1370 به بعد به پاس زحمات امام خمینی تغییراتی در سکه ایجاد شد و تصویر ایشان بر روی سکه نقش بست و نام آن به امامی تغییر کرد.
سکههای امامی با نمونه طرح قدیم دارای وزن و عیاری یکسان هستند و تنها دلیل تفاوت قیمت آنها میزان تقاضای بازار است.
سکه امامی با توجه به بازار و نوسانات موجود در آن مورد توجه بسیاری از سرمایه گذاران قرار گرفته است و با توجه به میزان رشد ارزش سکه امامی نسبت به بهار آزادی، میتوان به این نتیجه رسید که سکه امامی جهت سرمایه گذاری و کسب سود بیشتر مناسب تر است.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
بورس کالا چیست؟
سرمایهگذاری با پول کم
سرمایهگذاری چیست؟
سرمایهگذاری در طلا یا ملک
سکه پارسیان
بهترین صندوق طلا در بورس
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
عیار ۹۰۰ سکه چیست