تصمیم گیری مالی| چگونه تصمیم گیری مالی انجام دهیم؟

در این مقاله می خواهیم به جنبه های مختلف تصمیم گیری مالی نگاهی بیندازیم. ما هر روز با تصمیم گیریهای مختلفی در زندگی مواجه هستیم یکی از این تصمیم گیریها، تصمیم گیری مالی است. آیا تابحال تلاش کرده اید که اندامی مناسب داشته باشید؟ احتمالا می دانید که برای داشتن یک اندام مناسب فرمول عجیب و غریبی وجود ندارد و تنها لازم است آنچه را که می دانیم با نظم اجرا کنیم. در مورد سلامت مالی هم تفاوتی وجود ندارد.
تصمیم گیری مالی چیست؟
تصمیم گیری مالی پروسه ای است که در آن مزیت ها و مضرات تصمیم های مربوط به استفاده از پول سنجیده میشود. به نظر راحت می رسد نه؟ اگر نگاهی به حساب بانکی و سرمایه گذاریهایی که کرده اید بیندازید متوجه میشوید که دراین امر خوب عمل کرده اید یا خیر. ثروت و فقر اغلب نتیجه طولانی مدت تصمیم هایی است که ما می گیریم.
مانند هرچیز باارزشی که در زندگی می خواهیم، تصمیم گیری مالی مناسب با شناخت اهداف شروع می شود. اهداف از برنامه ناشی می شود و برنامه ها فعالیتهای هوشمندانه را بوجود می آورند و این فعالیتهای هوشمندانه هستند که در طول زمان به نتیجه منجر می شوند.
انسان منطقی است یا احساسی؟
بسیاری از ما تمایل داریم که بگوییم در تصمیم گیری مالی منطقی رفتار می کنیم در صورتیکه منطقی رفتار کردن در همه امور به سختی امکان پذیراست. ما انسانها بطور وسیعی احساسی آفریده شده ایم. برای انجام هر کار باید از خود سوال کرد که چرا؟ چرا ماشین جدید، خانه ، کفش برند کلارک.
این خریدی که میخواهم انجام دهم جزو نیاز است یا خواسته؟ اشکال ندارد که یک خرید را بخاطر اینکه خواسته ماست انجام دهیم اما خواسته های گران قیمت را باید به تعویق انداخت تا زمانیکه از نظر مالی در وضعیت خوبی قرار داشته باشید.
حواستان راجمع کنید و ببینید در تصمیم گیری مالی تحت تاثیر چه کسی قرار دارید. آیا تبلیغات تلویزیون یا دیدن وسیله ای در رسانه های اجتماعی باعث می شود شما خرید کنید؟
واقعیت رسانه های اجتماعی
در رسانه های اجتماعی مردم تمایل دارند بهترین وجه زندگی خود را در معرض دید قرار دهند باور ندارید؟ اینستاگرام خود را باز کنید و ببینید چند نفر از خود هنگامی که غمگین هستند عکس گذاشته اند به شما قول می دهم تعداد کمی پیدا خواهید کرد.
خیلی از چیزهایی که در رسانه ها می بینید غیر واقعی است پس قطعا نمی تواند مورد مناسبی برای تقلید باشند.
سرمایه گذاری
اگر فردی می خواهد در سرمایه گذاری موفق عمل کند باید بداند که سرمایه گذاری موفق بیشتر مربوط به مدیریت خود است تا مدیریت پول. شاید بتوانیم بگوییم فرایند سرمایه گذاری و یادگیری روشهای آن آسان است ولی پیاده سازی این روشها از طریق تصمیم گیری مالی غیراحساسی، تفاوت اصلی بین بازدهی سرمایه گذاری موفق و ناموفق میباشد. به عبارت دیگر تصمیم های احساسی که می گیریم اهمیت بیشتری دارد تا اینکه کدام سهام را انتخاب می کنیم.
اطلاعات را فیلتر کنید
بلند مدت فکر کردن در تصمیم گیری مالی و تعیین اهداف 5 تا 10 ساله باعث کاهش استرس می شود. باید به این مورد توجه داشت که ما هر روز در معرض اطلاعات فراوانی قرار داریم پس باید توجه داشت که اطلاعات را فیلتر کرد چون گاهی اطلاعات اضافه باعث ضرر ما می شود.
به عنوان مثال هر روز با اخباری از این دست مواجه می شویم قیمت دلار کم یا زیاد شد، قیمت طلا افزایش پیدا کرد. شاخص بورس 1 درصد بالا یا پایین رفت، فلان شرکت در حال افزایش سرمایه است. تقریباً در همه شرایط این نوع اطلاعات برای افرادی که بلند مدت فکر می کنند بی اهمیت هستند و افراد باید یاد بگیرند که این اطلاعات را مبنای تصمیم سرمایه گذاری خود نگذارند. گاهی هیچ تصمیمی نگرفتن خود بهترین تصمیم است.
هدف گذاری در تصمیم گیری مالی
بطور خلاصه در تصمیم گیری مالی به دیگران اجازه ندهید به جای شما فکر کنند. آنالیز خود را انجام دهید برنامه ای را بنویسید و به آن پایبند باشید. باید به این نکته توجه داشته باشید که سرمایه گذاری موفق یک ماراتن است نه دو سرعت. در تصمیم گیری مالی باید توجه داشته باشید که با خرید و فروش هیجانی ثروتمند نخواهید شد. وقتی ثروتمند می شوید که به برنامه خود پایبند باشید و اجازه دهید قدرت مرکب سازی سود جادوی خود را برای شما انجام دهد. اگر شما در انجام این کار شکست بخورید بازار سهام برای شما گزینه گران قیمتی خواهد بود به احتمال زیاد شما چنین تفریحی نمی خواهید.
سه سوال که در تصمیم گیری مالی باید از خود بپرسید این است که:
آیا آنچه میخوانم یا می نویسم میتواند به من کمک کند که در تصمیم گیری بهتر عمل کنم؟
اگر این اطلاعات را نمیشنیدم آیا این سهام را میخریدم یا میفروختم؟
آیا اجازه میدهم اطلاعات نامرتبط بر تصمیم گیری مالی من اثر بگذارد؟
دیدگاهتان را بنویسید